Ευρωπαϊκά προγράμματα ΕRASMUS+ A και Β ροή

Ευρωπαϊκά προγράμματα ΕRASMUS+ A και Β ροή

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες 2 ροές του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+, αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, κινητικότητας, του Δημόσιου ΙΕΚ Γλυφάδας στη Ρουμανία.

Στην Α ροή συμμετείχαν 12 σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθός Φαρμακείου και παρακολούθησαν το πρόγραμμα για το Φαρμακευτικό Ιστορικό που πραγματοποιήθηκε στο Βουκουρέστι 15-30/11/2017. Το Φαρμακευτικό Ιστορικό είναι μια καινοτόμα πρακτική που πρόσφατα άρχισε να εφαρμόζεται στην Ευρώπη μετά την επιτυχημένη του εφαρμογή σε Αμερική και Καναδά. Μεταξύ των άλλων οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν εργοστάσια και εταιρίες παραγωγής φαρμάκων/φιαλιδίων όπως η TIS, ARGOROM, ROMPHARM, SLAVIA PHARM κ.ά.

Στη Β ροή συμμετείχαν 12 σπουδαστές των ειδικοτήτων Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων και Τέχνης Σκίτσου-Εικονογραφίας -Γραφικών και παρακολούθησαν θεωρητικά σεμινάρια, εργαστηριακά μαθήματα και παρουσιάσεις από διάσημους γελοιογράφους (Λεόνε Ναστάζε κ.ά.) της Ρουμανίας με θέμα την πολιτική γελοιογραφία. Η πολιτική γελοιογραφία μελετήθηκε στην Ρουμανία όπου μέχρι το πρόσφατο παρελθόν και λόγω του πολιτικού καθεστώτος είχε ιδιαίτερη αξία να δει κανείς πώς περνούσαν οι καρικατουρίστες τα μηνύματα στις γελοιογραφίες χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις.  Πραγματοποιήθηκαν, ακόμα, τεχνικές επισκέψεις σε χώρους εκθέσεων και χώρους που συχνάζουν οι καρικατουρίστες στο Βουκουρέστι και οι σπουδαστές αποκόμισαν πολλές εικόνες και ιδέες από την χώρα.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, επισκέφθηκαν το παλάτι του Τσαουσέσκου, την πόλη Μπρασώφ, την πόλη Σινάια, το κάστρο του δράκουλα στην πόλη Μπράν, το ανοιχτό μουσείο του χωριού, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη εντός πόλης πάρκο Χερεστράου, το μουσείο φυσικής ιστορίας, το αρχαιολογικό μουσείο κ.ά.