Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Εκπαιδευτική Επίσκεψη

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του ΔΙΕΚ Γλυφάδας  στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι πρωτοετείς καταρτιζόμενοι της ειδικότητας «Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού», είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του, και πιο συγκεκριμένα :

  • Παρατήρησαν το ιστορικό κειμήλιο , το Ασηµένιο Κύπελλο που εµπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεµήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυµπιακούς Αγώνες στην Αθήνα, το 1896.

 

  • Θαύμασαν την έκθεση με θέμα το Προσφυγικό του διεθνούς αναγνωρισµένου φωτοδηµοσιογράφου Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος είναι Senior Editor, Special Projects, του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Οι φωτογραφίες του έχουν δηµοσιευτεί στα µεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ, ενώ ο ίδιος έχει κερδίσει Pulitzer (2016) και έχει τιμηθεί µε δεκάδες άλλες διακρίσεις.

 

  • Απόλαυσαν τη θέα από το υψηλότερο σημείου του Πάρκου, τον Φάρο, ο οποίος αποτελείται από γυάλινους τοίχους σε έναν χώρο 900 τμ.

 

  • Ενημερώθηκαν από το έμπειρο προσωπικό του ΚΠΙΣΝ σχετικά με το ιστορικό μελέτης, κατασκευής και ίδρυσης, αλλά και τους σκοπούς και το όραμα του φορέα. Επιπροσθέτως, έγινε αναφορά σε ζητήματα όπως ο τρόπος λειτουργίας και οι δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο ΚΠΙΣΝ.

 

  • Φωτογραφήθηκαν στους ανοιχτούς χώρους πράσινου και στο ιδιαίτερο σιντριβάνι.

 

Οι καταρτιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με το προσωπικό και να λάβουν περαιτέρω χρήσιμες πληροφορίες  για το πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα. Σε συνέχεια της ξενάγησης, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση στο καφέ του ΚΠΙΣΝ, δίπλα στο Κανάλι,  μεταξύ των συνοδών – εκπαιδευτικών κ.κ. Φελεκίδου και Τσιμητάκη και των καταρτιζομένων, ώστε να τεθούν απόψεις και προβληματισμοί αναφορικά με τον πολιτιστικό τουρισμό, την πολιτιστική κατανάλωση και τη διαχείριση συλλογών.