ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 • Μεγαλύτερο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Προκαθορισμένο μέγεθος γραμματοσειράς
 • Μικρότερο μέγεθος γραμματοσειράς
Αρχική Σελίδα

 Σας καλωσορίζουμε στον ιστότοπό μας!

Η προσπάθεια που καταβάλλουμε συμβάλλει στην επαγγελματική σας εκπαίδευση.... και αυτό  γιατί.... η απόκτηση νέων δεξιοτήτων, εξειδικευμένων γνώσεων και επαγγελματικής ευελιξίας αποτελούν απαραίτητα προσόντα σε μια κοινωνία που εξελίσσεται και συνεπώς έχει ανάγκη απο εξειδικευμένους και ευέλικτους επαγγελματίες.           

013
024
009
019
008
026
006
015
004
020
014
016
003
017
023
018
025
005
021
010
022
011
007
012

Το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας  βρίσκεται στο Σχολικό Συγκρότημα "ΕΠΑΛ-ΙΕΚ Γλυφάδας" ,

Αγαμέμνονος & Ιλίου 17, ΤΚ 166 74, Γλυφάδα , Διερχόμενες Γραμμές από το ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ : Λεωφορείο 124 ή 154 από το Σταθμό Μετρό Ελληνικού 


ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
: Το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας λειτουργεί απογευματινές ώρες.

FACEBOOK Η ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ https://www.facebook.com/iek.glyfadas.profile ΚΑΙ https://www.facebook.com/iek.glyfadas.pageΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση και τις οδηγίες του Δήμου Γλυφάδας και της Περιφέρειας Αττικής, το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας θα παραμείνει κλειστό σήμερα, Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Τα μαθήματα της Τρίτης 10/1/2017 θα αναπληρωθούν τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 και θα πραγματοποιηθούν όλα στις αίθουσες και τα εργαστήρια του ΔΙΕΚ Γλυφάδας.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το κανάλι του ΙΕΚ Γλυφάδας στο U TUBE είναι DIEK Glyfadas


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν προφορικά στις εξετάσεις προόδου και στις τελικές εξετάσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη γραμματεία του ΙΕΚ έως και τις 2/12/2016.


ΑΡΓΙΑ

Την Πέμπτη 17/11/2016 το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας θα παραμείνει κλειστό.


INTERNATIONAL COOPERATION/ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

EPAR ACADEMY, Lisbon, Portugal. A cooperative vocational education Institution situated in Lisbon, focusing on vocational education and training and professional integration of its graduates.

The Academy has over 26 years of experience in the field and their Vocational School, addressed to all young people and adults who believe in an alternative to traditional education and are seeking a professional education with a high probability of access to the labor market and professional career.

Mr Joffre Justino, the Pedagogical Director of the EPAR Academy visited the IEK of Glyfada the week 31/10-4/11/2016. During his visit:

he was informed about the way the vocational training and education takes place in a state vocational institute of post-secondary level

attended courses in the following specialties International Trade, Multimedia/web designer-developer and video games, pastry and bakery chef and visited the secondary level Professional Luceum of Glyfada

exchanged ideas and views about the vocational education and training

decided to cooperate in the future in order to discuss innovations, reforms and mutually transfer best practices

decided the implementation of common projects realized by the students of IEK Glyfada and EPAR Academy


EPAR ACADEMY, Λισσαβώνα, Πορτογαλία. Η Ακαδημία έχει πάνω από 26 χρόνια εμπειρίας στο χώρο και η Επαγγελματική Σχολή της απευθύνεται σε όλους τους νέους και ενήλικες που πιστεύουν σε μια εναλλακτική λύση στην παραδοσιακή εκπαίδευση και αναζητούν μια επαγγελματική εκπαίδευση με υψηλή πιθανότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική σταδιοδρομία.

Ο κ Joffre Justino, Παιδαγωγικός Διευθυντής της Ακαδημίας EPAR επισκέφθηκε το ΙΕΚ Γλυφάδας την εβδομάδα 31/10-4 / 11/2016. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του:

ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης που λαμβάνει χώρα στο ΙΕΚ Γλυφάδας, ένα Ινστιτούτο μετα-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

παρακολούθησε μαθήματα στις ακόλουθες ειδικότητες Στέλεχος Διεθνούς Εμπορίου, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής/Πολυμέσα/ web designer-developer και video games, Τεχνικός Αρτοποιός-Ζαχαροπλαστικής και επισκέφθηκε το δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Επαγγελματικό Λύκειο Γλυφάδας

αντάλλαξε ιδέες και απόψεις σχετικά με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

δημιούργησε δίκτυο επικοινωνίας για το μέλλον, προκειμένου να συζητούνται καινοτομίες, μεταρρυθμίσεις και αν πραγματοποιείται αμοιβαία μεταφορά των βέλτιστων πρακτικών

αποφασίστηκε η από κοινού υλοποίηση πρότζεκτ από καταρτιζόμενους του ΙEΚ Γλυφάδας και της EPAR Ακαδημίας

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Το πλήρες πρόγραμμα κατάρτισης είναι αναρτημένο στον πίνακα ανακοινώσεων του ΔΙΕΚ Γλυφάδας στον Α όροφο (ανάμεσα στο Εργαστήριο 1 και το Εργαστήριο 2). Παρακαλούνται οι καταρτιζόμενοι να το συμβουλεύονται από εδώ και πέρα καθημερινά, πριν την αναχώρησή τους, τις πρώτες ημέρες, για τυχόν αλλαγές. Δεν θα αναρτάται πλέον στην ιστοσελίδα.


   ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+ 2016-2017

Εγκρίθηκαν 4 σχέδια ERASMUS+ που θα υλοποιηθούν από το ΙΕΚ Γλυφάδας το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 και περιλαμβάνουν: 2 σχέδια για Φυσικοθεραπεία όπου οι καταρτιζόμενοι θα μετακινηθούν σε Σλοβακία και Ρουμανία, 1 σχέδιο για Αισθητικη-Ποδολογία που θα γίνει στην Ιταλία και 1 σχέδιο για Τέχνη Σκίτσου-Εικονογραφίας Γραφικών για το οποίο οι καταρτιζόμενοι θα μεταβούν στη Ρουμανία.


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

 Ολοκληρώθηκε η 2η ροή του Ευρωπαϊκού προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS+ Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στην Τουρκία με θέμα ανατολίτικο γλυκό και ψωμί από 3-19/6/2016. Το σχέδιο υλοποιήθηκε στιο Τσανάκαλε της Τουρκίας και οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων τις πόλεις Ασος, το νησί Τένεδος και την Τροία.


Ολοκληρώθηκε η 1η ροή του Ευρωπαϊκού προγράμματος Κινητικότητας ERASMUS+ Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στην Ιταλία με θέμα τα πιο διαδεδομένα είδη μασσάζ από 1-16/4/2016. Το σχέδιο υλοποιήθηκε στις πόλεις Ασκολι Πιτσένo και Ρώμη


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Την Πέμπτη 18/02/2016 οι σπουδαστές του Δ.Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας της ειδικότητας «Στέλεχος διοίκησης και οικονομίας στον τομέα της ναυτιλίας» του Γ’ εξαμήνου επισκέφτηκαν το Ναυτικό μουσείο Ελλάδος.

Την περίοδο αυτή φιλοξενείται στο ναυτικό μουσείο η έκθεση «Πειραιάς: το λιμάνι των τριηρών» οπότε οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία του Πειραιά, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, τη δημιουργία της ναυτικής δύναμης της αθηναϊκής δημοκρατίας του 5ου και 4ου αιώνα π.Χ., την ιστορία και τα χαρακτηριστικά της αθηναϊκής τριήρους καθώς και την οργάνωση των πολεμικών λιμένων της πόλης.

Αφού παρακολουθήσαμε ένα video σχετικά με τα παραπάνω, είδαμε όλη την έκθεση μέσα από τις 8 της ενότητες.

Πέρα από αυτά, ξεναγηθήκαμε και είδαμε και τη μόνιμη έκθεση του ναυτικού μουσείου, η οποία περιλαμβάνει εκθέματα από την προϊστορική εποχή και την κλασσική αρχαιότητα, από τη βυζαντινή εποχή, την προεπαναστατική εποχή και από το ναυτικό του 1821, από το πολεμικό ναυτικό την περίοδο 1827 – 1945, την εμπορική ναυτιλία έως σήμερα, από τη ναυπηγική τέχνη και τη συλλογή του Αριστοτέλη Ωνάση.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων «Ναυτασφάλιση» και «Οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων» και συνοδοί καθηγήτριες ήταν οι: Δημητριάδη Βασιλική και Νικητάκη Ελισάβετ.


 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΛΟΥΣ "ΛΟΥΛΗ"

Τα άλευρα που χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή των εργαστηριακών ασκήσεων της ειδικότητας «Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλάστης», του Δημόσιου ΙΕΚ Γλυφάδας, Γ' Εξαμήνου, Τμήμα 1 και Τμήμα 2, είναι ευγενική προσφορά των Μύλων Λούλη – Αγίου ΓεωργίουΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ 30 ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ERASMUS+ ΓΙΑ ΤΟ 2015

http://www.inedivim.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%8E%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%C2%AB10-%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%BA-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-30-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82
  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΙΕΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ 

http://www.eea.gr/gr/el/articles/eea-iek-glyfadas-synergasia-gia-praktiki-askisi-katartizomenon

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ:

- Η φοίτηση στα Ι.Ε.Κ. διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα συνολικά και επιμερίζεται σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης και σε ένα (1) εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

- Οι καταρτιζόμενοι που έχουν ολοκληρώσει το Δ' εξάμηνο σπουδών, δεν υποβάλουν αίτηση επανεγγραφής στο επόμενο εξάμηνο αλλά κάνουν αίτηση για έναρξη της 6μηνης υποχρεωτικής πρακτικής άσκησης.

- Οι σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα που εγγράφονται, απαλλάσσονται, εφόσον το επιθυμούν, με υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του ν. 1599/1996, από την υποχρέωση φοίτησης του εξαμήνου Πρακτικής Άσκησης και τους απονέμεται η Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης με την ολοκλήρωση των τεσσάρων εξαμήνων της θεωρητικής και της εργαστηριακής κατάρτισης.Για το λόγο αυτό, καλούνται οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το Δ΄εξάμηνο τον Ιούνιο 2015 και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 120 ημερομίσθια στην ειδικότητα στην οποία φοίτησαν για 4 εξάμηνα, να προσκομίσουν στη Γραμματεία του ΙΕΚ τα σχετικά δικαιολογητικά από τον εργοδότη και από τον ασφαλιστικό τους φορέα όπου να φαίνεται η ειδικότητα και ο αριθμός των ημερομισθίων που πραγματοποιήθηκαν σε αυτή.
Μετά τον έλεγχο των παραπάνω δικαιολογητικών θα εκδοθεί βεβαίωση που δίνει το δικαίωμα στον καταρτιζόμενο συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης.

- Δικαίωμα έναρξης πρακτικής άσκησης έχουν οι καταρτιζόμενοι από το Γ΄εξάμηνο κατάρτισης και μετά.

- Διαδικασία έναρξης πρακτικής άσκησης: Την ευθύνη για την εξεύρεση εργοδότη φέρουν οι πρακτικά ασκούμενοι, οι οποίοι μπορούν να ενημερώνονται παράλληλα και από την ιστοσελίδα του ΙΕΚ για τυχόν θέσεις απασχόλησης.

- Με την έναρξη της πρακτικής γίνεται αυτόματα και η εγγραφή στο Ε΄ εξάμηνο. Πρακτική γίνεται 5 ημέρες την εβδομάδα, όχι τη νύχτα, Κυριακές ή επίσημες αργίες και διαρκεί 6-8 ώρες την ημέρα. Οι ασκούμενοι ασφαλίζονται στο ΙΚΑ από τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης με ποσοστό 1% επί του ετήσιου τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.


ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 1. Βεβαίωση Εργοδότη. Συμπληρώνεται από τον εργοδότη σύμφωνα με σχετικό υπόδειγμα που παραλαμβάνετε από τη γραμματεία του ΙΕΚ
 2. Αίτηση – Δήλωση την οποία συμπληρώνει ο ενδιαφερόμενος στο ΙΕΚ φοίτησης
 3. Έντυπο μητρώου ασκούμενου. Το έντυπο χορηγείται από τη γραμματεία του ΙΕΚ
 4. .Α.Μ.Κ.Α. Ασκούμενου. Προσκομίζεται στο ΙΕΚ φωτοτυπία του ΑΜΚΑ ή φωτοτυπία του βιβλιαρίου ασθενείας όπου ευκρινώς αναγράφεται ο ΑΜΚΑ
 5. Α.Φ.Μ. Ασκούμενου. Προσκομίζεται στο ΙΕΚ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ ή φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος
 6. Αριθμός Μητρώου Ασφάλισης από το Ι.Κ.Α. Αν δεν υπάρχει, εκδίδεται από το ΙΚΑ με την έναρξη της Πρακτικής Άσκησης

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ KATA TH ΔΙΑΡΚΕΙΑ Ή ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ

Προκειμένου να παραλάβετε τη «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ καταθέτετε στη Γραμματεία του ΙΕΚ φοίτησης:

 1. Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο το βιβλίο Πρακτικής Άσκηση κάθε βδομάδα καταγράφει τις εργασίες με τις οποίες ασχολήθηκε ο ασκούμενος και το Βιβλίο ελέγχεται και υπογράφεται από τον επόπτη της επιχείρησης. Στο τέλος κάθε μήνα ο ασκούμενος προσέρχεται στο ΙΕΚ για έλεγχο, με συμπληρωμένο το Βιβλίο Πρακτικής.
 2. Βεβαίωση εργοδότη σύμφωνη με σχετικό υπόδειγμα που παραλαμβάνετε από τη γραμματεία του ΙΕΚ

Προσοχή!!!

-          Όλα τα παραπάνω δικαιολογητικά - εκτός από τον αριθμό ασφάλισης στο ΙΚΑ - κατατίθενται με την υποβολή της αίτησης για έγκριση έναρξης  Πρακτικής Άσκησης.

-          Ενάρξεις πρακτικής άσκησης γίνονται 1η και 15η κάθε μήνα.

-          Οι ασκούμενοι θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά τους – τουλάχιστον - 3 εργάσιμες ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης πρακτικής άσκησης που αιτούνται, προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος και να δοθεί η έγκριση από τον διευθυντή του ΙΕΚ.Πρόγραμμα Erasmus+ : Ολοκληρώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ERASMUS+, αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, κινητικότητας, του ΙΕΚ Γλυφάδας στην Ιταλία.Οι 20

συμμετέχουσες της ειδικότητας Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας Καλλωπισμού Νυχιών και Ονυχοπλαστικής παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τίτλο NailART: Όταν η τέχνη γίνεται επάγγελμα που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη και στο Άσκολι Πιτσένο της  Ιταλίας το Μάρτιο 2015 όπου οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν για τις νέες τεχνικές διακόσμησης νυχιών από την πιο διάσημη ακαδημία νυχιών στην Ευρώπη.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, επισκέφθηκαν την Περούτζια και το Σαν Μπενεντέτο και ως τεχνικές επισκέψεις πήγαν σε αντίστοιχους χώρους αισθητικής στην Ιταλία.

Erasmus+ project:

The specialty of podology aestheticians of IEK Glyfada participated in an Erasmus+, IVT, Mobility project with 20 persons. The participants visited Italy where they followed nail art seminars, Italian language lessons and cultural activities. They also visited, as part of their technical visits, aesthetic centres in Italy. During their stay they had the opportunity to exchange views and obtain skills in the field of prosthetic and artistic nails as well as to update themselves about the new techniques and products in this field.

In brief, they stayed for 6 days in Rome where they attended nail art courses in the specific Nail Academy “Fashion Look”, they went on a guided sightseeing tour in the historic part of Rome, visited Perugia and San Benedetto and also spent 8 days in the picturesque city of Ascoli Piceno where they attended language lessons and nail seminars at Cecco d’Ascoli.

Italy was the ideal country to share their expertise as it presents many similarities with Greece in matters of fashion, culture and civilization, climate conditions, behavioural habits but mainly because as a Mediterranean country, people have the same skin complex and hair colours which affect the trends in nail polishes and fashion.

The participants fully profited by their visit in Italy as they enriched their general knowledge observing the civilization, the language, the similarities and differences with their country, obtaining in this way conscience of their national id.

The project took place on march 2015, when the participants were attending the 2nd or 4rth semester of their studies which from one side can be decisive in the research of work and on the other side help them follow in full the profession they have chosen in practice, as they were able to understand the terminology required.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΕΚ Ξεκίνησε η διαδικασία καταβολής του επιδόματος πρακτικής άσκησης στους 1.250 δικαιούχους των εξαμήνων 2011 Β και 2012 Α και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος Αυγούστου 2015.


 

Εδώ θα μας βρείτε!

Είσοδος στον κόμβο Τηλεκπαίδευσης

Τα συστήματα λογισμικού που δίνουν τη δυνατότητα στον εκπαιδευτικό να επικοινωνεί με τους μαθητές του από απόσταση και σε μη πραγματικό χρόνο για την παροχή του εκπαιδευτικού υλικού που απαιτείται για τη διεξαγωγή του μαθήματος καλούνται πλατφόρμες ασύγχρονης εκπαίδευσης ή πλατφόρμες εικονικής εκμάθησης (Virtual Learning Environments).